DSC_6593Wat gaat de tijd snel. De vakantie is al weer bijna voorbij . Reden voor de Speeltuin SK in samenwerking met de SpeelBus er nog een leuke week van te maken. De afgelopen weken zijn er diverse activiteiten geweest voor de jeugd die door overboekingen, of volle vliegtuigen, dan wel  volgeboekt “niet” in de gelegenheid waren om hun eigen paspoort aan de douane te tonen. En gezegd moet worden het was voor hen een gezellige tijd met veel leuke dingen. De eerdere Sport en spelweek. De activiteiten op het Eemplein en in het Eemhuis. Of de  activiteiten in de Speeltuin Rivierenwijk. Voor elk wat wils.

DSC_6742Nu zijn de laatste loodjes altijd de zwaarste en aan de organisatie van de Speeltuin de “eer”om de vakantieperiode af te sluiten met 3 dagen spel/ springen/skelteren en wat zo meer.

18 augustus 13.00 uur. De koffie loopt, brood wordt gesmeerd en het frituurvet borrelt. De medewerkers krijgen eerst wat te eten en drinken. De Spelletjes-bus wordt leeggehaald en het luchtkussen in de vorm van een  paard vult zich met lucht. Meerdere spellen worden geplaatste. De sjoelbak wordt nog eens extra in de was gezet. 4 op een rij maar dan levensgroot en andere behendigheidsspellen staan al snel  klaar. DSC_6606

Rustig maar gestaag worden kinderen afgezet bij de ingang of de moeders nemen plaats op de zitbanken. Om de hoek naast het gebouw worden de eerste skelters al getest door de jeugd.

DSC_6652Het weer is de enige spelbreker. Zo hier en daar een miezerig drupje en een vlaag wind. Jassen blijven aan maar schoenen gaan uit. Het springkussen is al snel gevuld met huppende kinderen en dat je ook diverse kunt uithalen wordt wel zichtbaar door de vele salto’s die worden gedaan.

Na een uurtje krijgen alle kinderen limonade aangeboden om  de eerste dorst te lessen. Zo,n 40 kinderen leven zich nog een keer uit. Alle spellen zijn in gebruik en zelfs een moeder  (Mevr v d P) waagt zich met haar zoons op het springkussen. Het kon allemaal.DSC_6726

Nadat een vaag zonnetje een poging deed de aarde te verwarmen werd het ook behaaglijk op het speelterrein.

Donderdag mag de jeugd zich nog een keer uitleven op maar liefst 5 springkussens. Vrijdag is de laatste dag georganiseerd door de Speeltuin / Welzin en KVVA en beloofd een speciale dag te worden.  Abusievelijk is eerder vermeld dat dit om 13.00 uur begon. Dat moet zijn 11.00 uur tot 15.30 uur.

DSC_6616Tot donderdag en/of vrijdag 20 en 21 augustus.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

fotoreportage, klik hier.