Knipsel2Zaterdag 24 oktober

–         In het wijkmuseum is deze zaterdag en daarna nog tot half november de tentoonstelling te bezoeken: “de oudste industrie aan de Eem”, met aandacht voor (o.a.) de glasblazerij op Isselt (1731-1834) de Kleurstoffabriek, en de oliemolen aan de Eem. Adres Wijkmuseum: St. Bonifaciusstraat 61, Openingstijden: 12.00-17.00 uur.

–         Heeft u nog enkele voorwerpen voor de volgende expositie die wij op 21 november hopen te openen? Dan besteden wij aandacht aan: de Wagenwerkplaats en het Spoor, het Sasje, de Gasfabriek, de Gemeentelijke Reiniging , de Zeepfabrieken, de Meursing Koekjes.00 uurfabriek en de Phoenixbrouwerij, de Graanhandel van Gerritsen, en de pettenfabriek van Hassing. Kom gewoon even langs of bel Gezina Tuinstra, 033 4635661 / 06 22422725

Zondag 25 oktober – deze week aandacht voor de Wagenwerkplaats – het is feest –

–         Van 14.00-16.00 uur gratis skelteren in de Verkeerstuin. Kom gezellig langs.

–         Bent u al eens in het  gerenoveerde Centrale Ketelhuis geweest? Heel bijzonder!  Geniet van het weer en maak een wandeling over de mooie Wagenwerkplaats en ga hier eens een kopje koffie drinken!

DSC_0895         Het is alweer vijf jaar geleden dat de Veerensmederij is gerestaureerd.  Holland Opera viert deze maand het 5 jarig jubileum van de Veerensmederij. De Veerensmederij is op 2 oktober 2010 geopend door H.K.H. Prinses Máxima. Het theater kenmerkt zich door de mooie akoestiek en de bijzondere architectuur. Het is de thuisbasis van Holland Opera. Het 5 jarig jubileum wordt gevierd op zondag 25 oktober met een concert van het Steven Kamperman Trio. Steven Kamperman, tevens de componist van de nieuwe kerstproductie ‘Roodhapje’, verzorgt samen met Sanem Kalfa  en George Dumitriu een reis langs emotionele melodieën, aanstekelijke ritmes en verrassende improvisaties. Sanem Kalfa won de hoofdprijs bij de Montreux Jazz Competitie, “ze betovert binnen 5 minuten de hele zaal”. Reden genoeg om met dit trio het jubileum te bezegelen. U kunt toegangskaarten bestellen http://www.hollandopera.nl/voorstelling/287/rabo-sunday-sessions  De voorstelling begint om 14.30 uur.

–         Heeft u geen tijd om deze dag de Wagenwerkplaats te bezoeken? Kijk dan nu naar het prachtige U tube filmpje met de titel: “De wagenwerkplaats vroeger en nu 2015”https://youtu.be/lCidA8lwveA    Zo mooi!  Maker van de film : heel hartelijk bedankt voor deze bijdrage! 

Dinsdagmiddag 27 oktober – laatste keer rondleiding in het Eemhuis in het kader Maand van de Geschiedenis. Thema: Tussen Droom en Daad

–         Laatste rondleiding van deze maand: Welke dromen en daden heeft Amersfoort in de geschiedenis gehad? Te denken valt aan het Mirakel van Amersfoort, of een liefdesbrief van een Belgische vluchteling. Ook de wagenwerkplaats en natuurlijk de droom van Kattenbroek komen aan bod. Aansluitend wordt de documentaire ’25 jaar Kattenbroek’ (25 min) getoond. Ruim 25 jaar geleden was Kattenbroek de droom van Amersfoort. In een korte documentaire ’25 jaar Kattenbroek’ wordt er teruggekeken door de ontwikkelaars en bewoners. Bij Archief Eemland is veel informatie te vinden over de ontwikkelingen.

eemhuis (5)–          Datum 27 oktober
Tijd: 15:00 – 16:30 uur
Locatie: Archief Eemland, 3e verdieping Eemhuis
Kosten: gratis  Aanmelden:  http://www.archiefeemland.nl/activiteiten/aanmelden-cursus

Woensdagmiddag 28 oktober, 13.00 uur tot 15.00 uur:  ook skelteren in de Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats

Zie ook de belangrijke enquête over “winkelen in het Soesterkwartier”. Invullen is heel erg belangrijk voor de wijk. http://www.thesistools.com/soesterkwartier