Het woord Buurt, kwam vandaag 21 januari 2017 veelvuldig voor tijdens de ( Nieuwjaarsborrel) kennismaking’s bijeenkomst van Indebuurt033.

Wijkcentrum De Groene Stee, aan de Wiekslag ( Liendert)  was deze middag het toneel van buren; buurtbewoners; buurt netwerkers; buurt besturen en indebuurt033 zelf.

 

Op uitnodiging van Indebuurt033, kwamen delegaties uit alle wijken naar de Groene Stee. Nieuw gekozen Buurt besturen ; Buurtnetwerkers, een aantal professionals uit “de Zorg” en “Welzijn” met hier en daar belangstellenden inwoners.

Ook van Politieke zijde werd “uiteraard” belangstelling getoond. Zo werden Louis de La Combé  en Jacques Happe en later de Wethouders Fleur Imming en Menno Tigelaar verwelkomt.

Bij binnenkomst was er een kleine ontvangst, waar naar gelang het belang van het “besturen” een badge werd opgespeld met de van te voren opgegeven naam en functie. Dat bleek later een handig gegeven.

Naar de tijd vorderde, nam het aantal genodigden ook fors toe. Naar schatting waren er zo,n 100 “Buurters” naar deze bijeenkomst gekomen. En de “inhoudelijk”verzorging was zeer uitgebreid. De schalen met broodjes, hapjes, gemaakt door mensen uit verschillende culturen waren zeer zeker een lekkernij. Bekenden spraken elkaar weer, na de vele bijeenkomsten van het SBI, of de Digitale/Vitale wijken sessies. Nu aanwezig bij het prille begin van de nieuwe neergezette organisatie. Inmiddels is al veel in werking gezet, worden projecten  gemaakt en zijn functies verdeeld, vernieuwd of gewijzigd.

Door Marco Burggeman ( Welzijn) , dit maal functionerend als “Buurtreedner” werd een kleine doch spraakmakende speech gehouden, over het belang van deze samenkomst, en hoe om te gaan met de verdere ontwikkelingen met Indebuurt033. Hij hield het kort en misschien mede door de enorme drukte wel een goed plan. Het was immers aan de genodigden zelf hier kennis te maken met de mede bestuurders uit de andere wijken.

Hier bleken de naambadges dus inderdaad een uitkomst, zoekend naar zijn of haar doelgroep. Voor wat betreft het Soesterkwartier werd al snel kennis gemaakt met de “nieuwe”input van Maatschappelijke en Pedagogische medewerksters ( indebuurt033). Terwijl op 3 meter afstand de scheidende mensen van het oude Welzin, eveneens in een andere rol aanwezig waren.

Een feit mag toch worden vastgesteld. Onder alle aanwezigen uit de diverse wijken van Amersfoort, bestaat nu toch de wil en de wens. Nu niet meer omkijken maar aan het werk om die dingen te gaan doen, die zo belangrijk zijn voor je eigen wijk en voor Amersfoort in zijn geheel. En aan de reacties her en der te horen, ontbreekt het niet aan motivatie en plannen.

Het Soesterkwartier was vertegenwoordigd door ( Buurt Bestuur) Anna Zwamborn, Nel Groenendijk, Henry de Gooijer; Sjaak Pols en  Karel van Rooy.  Joke van Burgstede ( Buurtnetwerk) en omdat we geen afscheid kunnen nemen, rekenen we Jolande Koelewijn ook mee als vertegenwoordigster. Caroline ( Wijkteam)  Van sportieve zijde mogen we Lisanne Huijzendveld van de buurtsportcoaches en Rita Scholten (Lyvore) ook als dusdanig benoemen.

Karel van Rooy.