DSC_1511Woensdagochtend 2 september om even voor 10.00u is een van de tafels in de Vijverzaal van de Puntenburg flat bemenst met zang-lustige dames van de diverse toonaarden. Alten en sopranen allemaal zijn ze gekomen om mee te zingen in het Vijverkoor. De jongste dame is ongeveer 58 jaar en de oudste dame is 96 jaar. Eerst moet de contributie nog geregeld en wordt er geïnventariseerd wie er, en wat weet van de afwezigen. Ondertussen is de sfeer gezellig en vraagt men zich af hoe dat straks allemaal gaat op de 14e september.

Voor de mensen die zich nu afvragen “de 14e september, wat is er dan?” dan is er een uitvoering van allerlei “zilveren koren” die vanaf hun eigen locatie via internet met elkaar verbonden gaan worden tot een heel groot “Zilver Holland Zingt” koor. Een en ander wordt dan ook weer via tv uitgezonden, althans zo hebben wij begrepen.

DSC_1471De Pianiste heeft de blad muziek voor staan. een radio-cd-speler staat bovenop de piano voor noodgevallen. Nood dreigt wanneer bladmuziek ontbreekt, de cd-speler niet makkelijk het beoogde nummer opzoekt en bovendien een te beperkt volume heeft voor de ruimte van de Vijverzaal. Daar waar het gehoor in volume afgenomen is, moet je een beetje meer volume kunnen produceren. Van maar één liedje- “Kijk eens in de poppetjes van m’n ogen”- kende iedereen alleen het refrein en daarmee was het volume echt een probleem. Alle andere liedjes kende iedereen, zoals; Daar bij het kleine café aan de haven,  m’n opa en geef mij maar Amsterdam.

DSC_1467Uit volle borst werd er gezongen, en hier en daar meegedeind en mee bewogen op de muziek. Dit alles onder de bezielende leiding van Alie. Tussendoor moest er gepauzeerd worden om de kelen en daarmee ook de stembanden te bevochtigen. Na de pauze ging men met evenveel enthousiasme er weer tegenaan. Tussendoor af en toe een grap en een grol, maar alles kon, ook zonder de Harmonie, in heel goede harmonie. Na de oefening van de uit te voeren liederen op 14 september a.s. werd tot slot het Vijverlied gezongen. Het was een sfeervolle oefening die vast en zeker kunst zal baren. Al helemaal als je bedenkt dat er ook volgende week, woensdag 9 september, nog geoefend gaat worden.

DSC_1579Ook voor het Vijverkoor is het nog best spannend of alle bladmuziek op tijd aanwezig is en in welke toonhoogte en of toonaard er gezongen moet gaan worden op de veertiende. Een beetje spannend is het dus nog wel. Maar zoals u van deze site gewend bent: we houden u op de hoogte!

Verslag en foto’s Ngie