dag_van_het_hurenfooter_a

Op zaterdag 12 september organiseren woningcorporaties de eerste Dag van het Huren in Nederland. In Amersfoort organiseren de Alliantie en Portaal samen een aantal activiteiten in het Soesterkwartier.

Al meer dan 150 jaar zorgen woningcorporaties ervoor dat mensen goed kunnen wonen. Meer dan vier miljoen Nederlanders – één op drie huishoudens – wonen in een corporatiewoning. Tijdens de landelijke open dag kunnen huurders en belangstellenden bekend en vertrouwd raken met de bijdrage van corporaties aan de samenleving. Vijfentachtig woningcorporaties organiseren diverse activiteiten in wijken, dorpen en steden.

soesterkwartierPuzzeltocht langs markante gebouwen en bewoners In het Soesterkwartier staan de oudste sociale huurwoningen van Amersfoort. In 1912 bouwde de katholieke woningbouwvereniging Sint Bonifacius, een voorloper van Portaal, daar de eerste woningen.

Bezoekers kunnen meedoen aan een puzzeltocht door de wijk. De tocht voert langs markante gebouwen, het wijkmuseum en buurtbewoners. Deelnemers kunnen starten tussen 14.00 en 15.30 uur bij de STIP aan de Noordewierweg 131. Om 14.00 uur start wethouder Fleur Imming officieel de puzzeltocht. Oe tocht eindigt bij Speeltuinvereniging ‘Het Soesterkwartier’, Noordewierweg 271. Alle deelnemers ontvangen tassen met kortingsbonnen van lokale ondernemers en wat kleine verrassingen. Voor de kinderen zijn leuke activiteiten te doen en tussen 15.30 en 17.30 uur speelt de lokale band Will and Friends. Wijkbewoners die een poster over de Dag van het Huren voor hun raam hangen, maken kans op een prijs. De winnaars worden die middag om 16.30 uur bekend gemaakt bij de feestelijke afsluiting op het speeltuinterrein.

selfieFotowedstrijd: wie maakt de leukste selfie? Ook is er een – landelijke – fotowedstrijd: wie de leukste selfie maakt tijdens de Dag van het Huren, wint een energiebespaarpakket ter waard van 100 euro.

Een middag waarbij gezelligheid en ontmoeting tussen bewoners, betrokken partijen in de buurt en medewerkers van de Alliantie en Portaal centraal staat.

De Dag van het Huren in Nederland is een initiatief van woningcorporaties en branchevereniging Aedes. Meer informatie is te vinden op www.daaromhuren.nl