DSC_2224Vrijdag 22 juli, de laatste avond van de Voetbalclinic in speeltuin Soesterkwartier. Dit keer was er een koppeling tussen middag-, en avond programma en wel door samen eten te maken en te eten. Vanaf vijf uur kon men met deegballen en rollers aan de slag om Turkse pizza’s te maken. De ingrediënten die er op gedaan konden worden waren divers, net als de creaties die ervan gemaakt werden. Het zag er allemaal heel smakelijk uit en werd dan ook in rap tempo smakelijk naar binnen gewerkt.

De kinderen die al klaar waren, of wachten tot hun pizza klaar was, DSC_2248vermaakten zich ondertussen met het lege zwembadje. Erop, eronder en uiteindelijk het hele bad gewoon op z’n kop, leuk was het allemaal.

DSC_2264Tussen het eten en de voetbalclinic was er een act met een sprekende pop (buikspreker). De pop schrok steeds van een monster, terwijl hij in de spiegel keek. Nu was de spiegel gebarsten, dus of hij daarom dacht dat het een monster was dat hij zag of omdat hij de buikspreker zag in het gebroken glas laat zich raden.

Nadat de pop afscheid had genomen van de voorstelling, werd er gepeild hoe goed men dacht te zijn in een sport of een spel. DSC_2284Zo dacht Salim dat hij niet goed was in Ballet, maar meten is weten….en de meter wees uit dat Salim heel goed is in Ballet. Of de meter juist was, zal onduidelijk blijven, want er is geen balletshow geweest en daarbij is de meter inmiddels stuk. Teveel kennis en kunde onder het publiek deed hem “exploderen”.

Begin van de avond, net voor de voetbalclinic begon, was er enige spanning merkbaar. De spanning ontstond  doordat iemand een ziekte als krachtterm gebruikte, dit werd door anderen niet gewaardeerd. Gelukkig wist men de neuzen dezelfde kant op te krijgen, ofwel: richting het doel. Eerst werd er geoefend hoe een cornerbal als voorzetje een doelpunt kon worden. En daar zaten een paar hele fraaie acties bij, die scoorden.

DSC_2374De gebruikelijke penaltyronde kwam als tweede. Met Annemiek in het doel, en misschien vanwege een te hoog gespannen verwachting scoorde de topper van de afgelopen avonden dit keer helaas niet. Een teleurstelling voor twee, want hij had de voetbal aan z’n beste vriend willen geven. Deze avond werd Salim topscorer penalty’s nemen.

Even was er een pauze met limonade en een lolly, om daarna dDSC_2429e wedstrijd te beginnen.

DSC_2392

Omdat de groep erg groot was deze avond, werd besloten om hem in drie teams te verdelen. Er werd scherp gespeeld, een ongelukje hier en daar gebeurde. Een contact moment resulteerde in een blauw oog. Tja, al doet men nog zo z’n best om “Fair play” te spelen, een aanraking kan hard aankomen.

Deze dag DSC_2458waren er drie voetballen te winnen, al was de leren bal voor de top penalty schieter van de avond. Eén bal werd uitgereikt voor “beste samenspeler”. En één voor “beste bemiddelaar/ rustbewaarder” De winnaars: Salim, Nikolaj en Diëgo worden hierbij gefeliciteerd.

Verslag en fotoreportage: Nel Groenendijk