2 nieuwe cursussen voor Mantelzorg en Dementie en Mantelzorg en Niet Aangeboren Hersenletse Zie onderstaande tekst.

Mantelzorg en Dementie

Indebuurt033 en Welzin starten in september met de cursus Mantelzorg en Dementie, speciaal voor mantelzorgers die in hun leven te maken hebben met dementie.

Deelnemers krijgen tijdens de cursus informatie over dementie en adviezen hoe met dit ingrijpende proces om te gaan. Aandacht gaat uit naar het leren herkennen van belasting bij de mantelzorger zelf en het vragen van ondersteuning aan anderen. Mantelzorgers krijgen informatie over verschillende ondersteuningsmogelijkheden en ontmoeten andere mantelzorgers om ervaringen en tips uit te wisselen.

Data: donderdagmiddag 14, 21 en 28 september en 5 oktober 2017.

Tijd: 13:30 – 15:30 uur.

Locatie: Drentsestraat 14. Gratis parkeren kan in de omgeving van de Dollardstraat.

Het is de bedoeling dat deelnemers alle keren aanwezig zijn. Voor de cursus maakt het niet uit of enkele uren per week of dagelijkse zorg wordt geboden. 

Informatie en aanmelding:

Heleen Vonk, mantelzorgcoördinator bij Indebuurt033 via  mail mantelzorgers@indebuurt033.nl of bel naar 06-4255 5709.

Mantelzorg en Niet Aangeboren Hersenletsel

Indebuurt033 en de Boogh starten in september met de cursus Mantelzorg en Niet Aangeboren Hersenletsel. Deze cursus is speciaal voor mantelzorgers die zorgen voor iemand die schade aan de hersenen heeft gekregen in de loop van het leven, bv door een beroerte, tumor, ongeluk, zuurstoftekort e.d..

Deelnemers krijgen tijdens de cursus informatie over verschillende (on)zichtbare gevolgen van hersenletsel en krijgen adviezen hoe met dit ingrijpende proces en het veranderende gedrag om te gaan. Aandacht gaat uit naar het leren herkennen van belasting bij de mantelzorger zelf en het vragen van ondersteuning aan anderen. Mantelzorgers krijgen informatie over verschillende ondersteuningsmogelijkheden en ontmoeten andere mantelzorgers om ervaringen en tips uit te wisselen.

Data: dinsdagavond 19 en 26 september, 3 en 10 oktober 2017.

Tijd: 19.30-21.30 uur.

Locatie: Boogh, Satelliet 10 in Amersfoort

Het is de bedoeling dat deelnemers alle keren aanwezig zijn. Voor de cursus maakt het niet uit of enkele uren per week of dagelijkse zorg wordt geboden. 

Informatie en aanmelding:

Sytske Stoop, mantelzorgcoördinator bij Indebuurt033 via  mail mantelzorgers@indebuurt033.nl of bel naar 06-53588846.