DSC_0469Maandagmiddag 11 juli om half twee stond het uitnodigingsbord voor de Creakid middag een beetje verdekt opgesteld aan de rechter van de Emmauskerk. Een paar kinderen liepen een beetje zoekend te kijken waar ze naar binnen konden, tot zij het bord zagen. Kinderen en hun ouders gingen naar binnen waar de ruimte inmiddels stukje bij beetje meer de “Bij Bosshardt” uitstraling begint te krijgen.

Een tweeling ging eerstDSC_0497 even de strips bekijken in afwachting van de mogelijkheden tot creatiever vermaak. Al was de opkomst nog best klein met 5 kinderen, de creativiteit was er niet minder door. Er werd gekleurd en getekend door 2 van de kinderen terwijl de anderen zich vermaakten met het vervaardigen van armbandjes, sleutelhanger-koordjes en dergelijke “Loom” mogelijkheden.

DSC_0513De sfeer was goed, terwijl de meesten zich amper de tijd gunden om koek of druiven te eten of een glaasje limonade te drinken. Iets deed denken aan de uitspraak: “Mannen het blijven kinderen”, al was het in dit geval dan toch echt wel een creatieve man, die zich bovendien graag iets “nieuws” liet leren.

Een van de jongens maakte spontaan een bandje voor u verslaggever, nadat hij eerst gevraagd had wat de lievelingskleuren waren. Hierbij dan ook dank aan de maker van deze creatie!

Volgende week om dezelfde tijd en op dezelfde locatie weer een nieuwe Creakids middag met weer allerlei creatieve dingen te doen. Gratis, ook de limonade!

Verslag en fotoverslag: Nel Groenendijk