Muziekvereniging Coda, een Soesterkwartier’s begrip, hield vandaag 9 januari haar nieuwjaar’s bijeenkomst in Speeltuin Soesterkwartier. Een muziekgezelschap, wat door de redactie al een paar jaar gevolgd wordt en waarbij je het gevoel krijgt, deelgenoot te zijn in het wel en wee van de vereniging. Een hechte club enthousiaste muziek liefhebbers.

Misschien is dat wel de kracht van het gezelschap om als een van de oudste verenigingen in het Soesterkwartier, zich te handhaven. Of zoals Vincent Vivié in zijn opening woorden vermeldde.” Coda kent, net zoals andere verenigingen zijn “ups en downs”, maar het gaat goed met het gezelschap. Het aantal leden blijft stijgen en de aanwas van jeugdleden is een prachtig gezicht.” Wijzend op Roy Hesseling die vanuit de jeugd nu in het grote orkest plaats heeft genomen. De voorzitter memoreerde vervolgens het groot aantal optredens van 2016 en het eerst komende concert op 22 april 2017 waarvan deze avond een gedeelte te horen zou zijn.

Nadat alle goede wensen voor 2017 waren overgebracht, werd het tijd voor de dirigent Henk van de Berg, met het stokje te gaan zwaaien. In een uur tijd werd er een gevarieerd muzikaal programma gepresenteerd, waarbij de  “Blues” een voorname rol speelde. Gezien het nog te spelen concert worden het repertoire nog niet verhuld. Maar de afwisseling tussen de Blues en technisch moeilijke muzieknummers was wel verrassend. En zoals de dirigent meldde, het ging nog niet vlekkeloos, maar het was ook nog geen 22 april.

Even na 21.00 uur, werd het concert beëindigd, waarbij de Voorzitter nogmaals het woord nam. Hierbij meldend dat hij een paar telefoontjes had gehad over jubilea data. Wanneer er iemand nu jubilaris zou zijn. Vincent had hierbij aangegeven dat dit bij 25 jaar was. Dat leverde 2 teleurgestelde mensen op, maar de “hik”zat in het feit dat 2 x 12.5 ook 25 was en er toch deze avond twee leden in de schijnwerpers werden gezet.

Marlon Sahadat, kreeg een oorkonde en bijbehorende dasspeld voor zijn 12.5 jarig lidmaatschap en dat overkwam ook Suzanne van de Hoef. Na deze “huldiging”werden diverse mensen “beloond”voor hun inzet het afgelopen jaar. Verpakte flessen / kratjes en ander gersten-nat werden voor de betoonde inzet, overhandigd. Maar ook de voorzitter zelf, kreeg een gelijkwaardige verpakking  met inhoud.

Met de mededeling dat de “bar”voor geopend werd verklaart, kwam er ook een einde aan het officiële gedeelte. “we’ll meet again” op 22 april 2017.

Verslag en foto’s  Karel van Rooy.

Foto reportage klik hier.