DSC_6141Amersfoort 5 maart 2016. Opening Eetgelegenheid Citroen en Peper.

Wethouder Fleur Imming, heeft zaterdagmiddag, om 15.00 uur, de nieuwe aanwinst op de Noordewierweg in het Soesterkwartier officieel geopend. Door de 24 jarige Sebastiaan en 22 jarige Myrthe, eigenaars van de nieuwe eetgelegenheid, Citroen en Peper, was eerder , de wens geuit dat  er van de Gemeentelijke College zijde belangstelling zou zijn tijdens de opening.

DSC_6161Wethouder Fleur Imming ging hier graag op in en het verzoek om de openingshandeling te verrichtten werd dan ook aanvaard. Samen met wijkmanager Niko Paap, gaven zij “akte de presence” Voorwaar een gebaar wat zeer op prijs werd gesteld.

Familie en vrienden waren voor de opening nog druk doende alles in gereedheid te brengen. Terwijl de moeder van Sebastiaan van Citroen en Peper, buiten flyers uitdeelde, werden binnen de schalen met belegde broodjes, hapjes en chocolade versnaperingen klaar gemaakt. De campagne stond gekoeld en hielpen vele handen mee om op tijd klaar te zijn. En dat is gelukt.

Alhoewel niet alles geheel op zijn plek staat is was het zeker voldoende om tot de opening over te gaan.

Vele bloemstukken waren reeds bezorgd. Klokslag 15.00 uur kwam Wethouder Fleur Imming ter plekke waar zich een aantal bewoners/ winkeliers en mede ondernemers hadden verzameld.

Een langdurige speech zat er deze keer niet in en was ook niet nodig. Sebastiaan en Myrthe wilden zo snel mogelijk binnen aan de slag om de gasten te voorzien van bubbels en hapjes.

DSC_6166Met het doorknippen van een lint, is de Noordewierweg weer een paar ondernemers rijker. En in de geheel verbouwde Lunchroom, annex diner place was en werd het een drukte van belang. Goed te zien dat collega winkeliers/ondernemers ook de nodige felicitaties kwamen brengen, vergezeld van een bloemstuk of cadeau

Met een glas campagne in de hand werd er toch nog even kort gespeecht en een terugblik gegeven in hoe de “oude”situatie was en nu is. En mocht dat even vergeten zijn, wijst de tekst van een aanwezig stipboek er nog fijntjes aan. CSC_6184

DSC_6134De gehele middag liepen de bezoekers even binnen om kennis te maken met Citroen en Peper. De verwachting is dat dit de hele avond zeker zal doorgaan.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy

 

DSC_6136Oude situatie