Mike

 

Vrijdag de 15de  vierde chimpansee Mike zijn 48ste verjaardag in DierenPark Amersfoort. Hij is de oudste bewoner van het park en dat mag niet ongemerkt voorbij gaan. Wie jarig is trakteert en zo werden de chimpansees verwend met snoepzakjes.

‘‘Wij hebben qua verrassing gekeken naar waar Mike het meeste plezier aan beleeft: dat zijn papieren snoepzakjes. Elke chimp krijgt een zak met brokjes, pinda’s en zaadjes en dan smullen maar’’, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck.

 

Al jaren is Mike het alfa-mannetje van de groep en leidt hij zijn twaalf soortgenoten. Met zijn charmante, slimme en sympathieke houding stal hij de harten van de vrouwelijke apen. ‘‘Mike is met zijn 48 jaar nog erg gezond en vitaal, zijn leeftijd wordt echter verklapt door zijn grijze baard’’, zegt Willem Verdonck. In het DierenPark wonen drie generaties chimpansees. Mike speelt veel met de kleintjes en laat zijn zoon steeds meer de leiding van de groep overnemen.

 

De hoogbejaarde Mike heeft door de jaren heen bezoekers op zien groeien van kind tot volwassene. Het DierenPark is op zoek naar afbeeldingen van personen die in het park op de foto staan als kind, maar later ook als volwassene of zelfs grootouder. De foto’s kunnen gestuurd worden naar actie@dierenparkamersfoort.nl. Wegens het 65-jarig bestaan van het park, wordt er in mei een unieke Jubileumtentoonstelling geopend waarin er ruimte is voor herinneringen van bezoekers aan DierenPark Amersfoort.