aa10Puntenburg 2016. Terwijl in het Zuiden des lands het Carnaval nog moet losgebarsten weten ze in Amersfoort  al een tijdje wat Carnaval vieren is. Na de vele vieringen van diverse Verenigingen, was het nu de gebruikelijke carnavalsviering in wooncomplex Puntenburg wat de aandacht kreeg van Prins Carnaval Joris XL.

Onder de bezielende vleugels van de Meerschuimers werd het, net als voorgaande jaren, een ware happening van doldrieste mensen. Velen die in het dagelijks leven als gewaardeerde  burgers door het leven gaan, konden nu even geheel “uit hun dak “gaan.

Carnvp16 (43)Al  vroeg in de avond, was de polonaise  eigenlijk een standaard procedure . Tussen de slierten van erg leuk verklede mensen, probeerde personeel van Koks_ Mediair met de koffiewagen iedereen te voorzien van een “bakkie “. Veel moeite en tijd was besteed aan de carnavalskleding en zeer zeker ook de schmink. Zo was een wel zeer bekende dame, toch wel geheel veranderd in een blauwe smurf. En wat te zeggen van een lid van de bewonerscommissie die zich weer in de luiers had gehuld met een een prachtige baby outfit. Een wat oudere bewoner van het complex, zijn uitstraling  had gewijd aan Andre Hazes .

Carnvp16 (161)Anderen hadden zich gekleed in de traditionele “boerenkiel”  en de gekleurde pruiken waren in veelvoud aanwezig. Terwijl een ieder zich even tegoed deed aan de koffie namen de “Pretletters”de regie van de avond over. De bekende vrolijke klanken van dit “Soesterkwartiers huisorkest” stemde alleen maar tot meer vrolijkheid. Alhoewel het wat minder druk was dan vorig jaar, bleek dit geen belemmering voor het bouwen van een mooi carnavalsfeest. En zoals werd opgemerkt, “we hebben wat meer ruimte voor de polonaise”.

Carnvp16 (269)Nadat de stemming nog meer was opgevoerd maakte de Stadsprins Joris de veertigste zijn opwachting met zijn gemalin en adjudanten. Duidelijk dat zijn stem was aangetast door de vele presentaties en optredens de laatste tijd. De Prins was nog net in staat wat hees gepiep te laten horen, waaruit werd opgemaakt dat hij het erg leuk vond om ook in Puntenburg te zijn. Om vervolgens snel het feest officieel te openen en uiteraard de bewonerscommissie te bedanken voor hun organisatie. Daartoe mocht Manie ter Wal een pakket in ontvangst nemen met diverse spellen.

Een volgende golf van hossende mensen deed weer zijn intrede, iets waar de organisatie van “fit in 12 weken” jaloers op  kon zijn.  Na een korte pauze was het tijd voor een intermezzo in de vorm van het uit de mottenballen halen van Epi en Hepi die natuurlijk  stil gingen dromen op hun kussen.

Carnvp16 (196)Later die avond zou Bennie Nijman en Connie van der Bos een optreden verzorgen, in dit geval gepresenteerd door twee leden van de Pretletters. Dat een optreden van  Anita Meijer niet uit kon blijven, sprak voor zich. Met een uiterst fraaie uitmonstering en show werd het publiek voorgeschoteld. Carnvp16 (234)

Een ding bleef maar doorgaan. Het zwieren en hossen hield  gewoon aan. Zelf in de korte pauze’s waarin geen “live”muziek werd gespeeld, maar een Cd werd gedraaid, bleef men “in beweging”

Carnvp16 (265)Opvallend was, dat een der adjudanten van de Meerschuimers de hele tijd met een koffer zeulde. De indruk bestond dat dit een nieuwe vorm van Wijkbudgetbeheer zou zijn. Bij navraag bleken hier echter de onderscheidingen in te zitten van Prins Carnaval. En door de vele verkregen onderscheidingen deze avond is de koffer later op de avond achter slot en grendel gezet.

Het was een “spetterende”avond. Met dank aan de Meerschuimers, de Pretletters met hun artiesten en de bewonerscommissie woonomgeving Puntenburg.

Verslag en fotoreportage, Karel van Rooy.Carnvp16 (33)

Fotoreportage klik hier