Dichtbij in je eigen buurt wandelen in een stukje natuur en elkaar ontmoeten? In de lente en de zomer genieten van de kleuren en geuren van bloemen. Een plek waar kinderen kunnen spelen, bloemen plukken en natuur beleven? Veel soorten vlinders en vogels ontdekken in de struiken. In de herfst proeven van bramen, bessen en noten. Het kan, als we weer aandacht geven aan het mooie stukje natuurgebied in de groengordel vlak naast basisschool de Magneet. Helaas is het de afgelopen jaren verwilderd en niet erg toegankelijk om er prettig doorheen te wandelen en om er te zijn.

Zo ziet de tuin er nu uit

Buurttuinbuurttuin 1buurttuin 2

 

 

 

 

 

Lijkt het u leuk als het natuurgebied in de groengordel een mooi plekje wordt in onze buurt?

Wordt u ook blij van de gedachten aan bloemen, vlinders, vogels en vruchten in de buurt?

Vindt u het ook een fijne gedachte dat kinderen in contact komen met natuur?

Wilt u uw buurtbewoners ontmoeten op een ongedwongen manier?

U kunt meedenken of meewerken aan de Buurttuin Soesterkwartier door u aan te melden om samen een mooie plek in onze wijk te realiseren.

Begin januari wil ik het plan bespreken. Wellicht heeft u ook ideeën die in de buurttuin Soesterkwartier toe te passen zijn. In het voorjaar hopen we dan aan de slag te gaan samen met een groep vrijwilligers (doeners!).

Overigens zijn er in Nederland veel initiatieven van bewoners die actief zijn met het groen in de buurt. Meer hierover kunt u zien op de website van www.groendichterbij.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wilco Bommeljé

Dommelstraat 23

Tel: 06-114 587 08

E-mail: wilcobommelje@hotmail.com