IMG_7672De werkzaamheden voor de nieuwe toegangswegen én het pop-up restaurant zijn vandaag begonnen. INFO.

Inhoudende dat er een “tijdelijke”nieuwe toegangsweg, vanaf de Violenstraat naar de Verensmederij en Verkeerstuin wordt aangelegd. Op de plaats van de moestuin bakken wordt nu het Pop-Up restautrant gebouwd. Op korte termijn wordt de toegang Hoofdwerkplaats afgesloten voor de benodige werkzaamheden. Dt geld ook voor de stationszijde.

De twee toegangswegen (vanaf de Soesterweg en het Piet Mondriaanplein) tot de Wagenwerkplaats worden van 30-11 tot 18-12 verbeterd. Bij de entree Soesterweg is de aanpassing het meest ingrijpend; de afwatering wordt verbeterd, voetpaden verplaatst en het asfalt vanaf de Soesterweg tot aan de bocht voor Glasatelier De Witte Raaf wordt vernieuwd.IMG_7664 Bij de toegang vanaf het Piet Mondriaanplein worden fiets- en voetpaden aangepast.

Bereikbaarheid bedrijven
Ter hoogte van de Violenstraat wordt nu begonnen met een doorgang vanaf de Soesterweg naar het centrale gebied van de Wagenwerkplaats. Bedrijven daarom omheen, zoals CliniClowns,

12274201_958418710918251_7315259021159580864_nDe Verkeerstuin en het Centraal Ketelhuis zijn zo bereikbaar. H+N+S Landschapsarchitecten en RailInfra zijn bereikbaar via de toegangsweg aan het Piet Mondriaanplein. Zie onze kaart voor ligging van alle bedrijven op de Wagenwerkplaats.

Gevolgen werkzaamheden
De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen en worden volgens planning op 18 december 2015 afgerond. NS Vastgoed, eigenaar van het terrein, heeft hiertoe opdracht gegeven. Door de uitvoer zal gedurende deze periode de toegang tot de Wagenwerkplaats via de Soesterweg gedeeltelijk of geheel afgesloten zijn.

Ingang-SoesterwegVoor de toegang tot het terrein vanaf het Piet Mondriaanplein zal dit minder gevolgen hebben, het meeste verkeer zal via deze weg gedurende deze periode meestal gewoon toegang hebben tot het terrein. Mochten door onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld het weer, de werkzaamheden niet volgens planning door kunnen gaan, dan worden deze doorgeschoven naar begin januari 2016.

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u mailen met Gerrit HuPlan-ingang-P-Mondriaanplein-tekstygen via gerrit.huygen@nsstations.nl. Op onderstaande tekeningen kunt u zien wat de plannen zijn voor de toegangswegen.

Met dank aan Wagenwerkplaats  G.Hofland

redactie Karel van Rooy.