tuinGeachte bewoners, familie/relaties, omwonenden, medewerkers en vrijwilligers van De Plataan,

De buitenruimte van De Plataan wordt de komende jaren omgetoverd tot een bruisende, natuurrijke beweeg- en zinnenprikkelende buurttuin. Lyvore en Coöperatie 033GROEN hebben hiervoor subsidie ontvangen van het Oranje Fonds.
Enkele weken geleden nodigden we u uit voor een ideeënmiddag (11 maart); we vroegen u toen naar uw tuinwensen en -ideeën. Inmiddels hebben we van al uw wensen en ideeën al een flinke lijst weten te maken. Dank voor uw input!

We willen nu graag met u een volgende stap zetten en nodigen u daarom uit voor een tuinexcursie op zaterdag 16 april. Die dag reizen we per touringcar af naar twee “zorgtuinen” in de regio. Met deze tuinexcursie willen we inspiratie opdoen voor De Tuin van De Plataan en ervaren welke meerwaarde een tuin voor een zorginstelling en wijk kan hebben. Gedurende de dag is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Ook reist Paul van Eerd, onze tuinontwerper, gedurende de dag met ons mee; zo kan hij opgedane ideeën en kennis verwerken in zijn ontwerp.

We vertrekken en eindigen bij De Plataan. Het programma van de dag is zo samengesteld dat u zelf kunt kiezen de gehele excursie mee te gaan, of alleen deel te nemen aan het ochtend- of middagprogramma. Halverwege de dag maken we een tussenstop bij De Plataan waar u uit of in kunt stappen.

In de ochtend bezoeken we de Belevingstuin Vosseveld van Amerpoort (Birkstraat – Soest). Deze tuin is speciaal aangelegd voor jongeren met een meervoudig verstandelijke beperking.

In de middag reizen we af naar De Tuinen van Tolsteeg in Utrecht. Deze tuin verbindt (jonge én oudere) bewoners van een groot wooncomplex; neem vast een kijkje op: http://tuinenvantolsteeg.nl/

Het programma van deze tuinexcursie is als volgt:

9.00 uur > inloop & klaarmaken voor vertrek > vertrek De Plataan (Plataanstraat 18 – Amersfoort)
9.30 uur > vertrek naar Belevingstuin Vosseveld – Soest
10.00 uur > rondleiding met koffie (1 uur)
11.30 uur > weer terug op De Plataan – tevens wissel!

11.45 uur > vertrek naar De Tuinen van Tolsteeg (Utrecht)
12.15 uur > tijdens een lunch horen we het verhaal van deze tuin
12.45 uur > start rondleiding (1 uur)
14.00 uur > weer terug naar De Plataan
14.30 uur > aankomst De Plataan -en naar huis…

 

U kunt zich aanmelden voor deze tuinreis bij Deborah Nokkert van Dagcentrum De Plataan via groenverbindt@lyvore.nl of bel naar 06 – 121 299 58 (ma. t/m vr. 16.00 uur). Geef a.u.b. aan of u de hele dag of alleen gedurende de ochtend of middag meegaat. Ook voor vragen over deze excursie kunt u bij Deborah Nokkert terecht.

Voor bewoners van De Plataan die in een rolstoel zitten, rijdt er speciaal rolstoelvervoer; geef a.u.b. aan Deborah Nokkert door of u van deze service gebruik wilt maken.
We hopen u op zaterdag 16 april te mogen begroeten!

Met een vriendelijke groet,

Het Team van De Tuin van De Plataan