eemhuisBijna alle overheidszaken worden tegenwoordig digitaal geregeld. Het aanvragen van huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing, informatie aanvragen over de opbouw van AOW, het aanvragen van kinderbijslag: voor alles heeft u wel een computer nodig. Veel mensen hebben hier echter moeite mee. Daarom start er woensdag 26 oktober een nieuwe cursus ‘Digisterker’ in Amersfoort. Tijdens de cursus leert u onder andere hoe u een DigiD kunt aanvragen en hoe u deze kunt gebruiken.

De cursus ‘Digisterker’ wordt gegeven in vier bijeenkomsten van twee uur bij Hudsonstraat 1. Deelnemers krijgen stap-voor-stap te horen hoe zij met de overheid kunnen communiceren. De groepen zijn klein, waardoor er volop aandacht is voor alle cursisten. Tijdens de cursus kunt u zelf oefenen op de computer (op een goed beveiligd netwerk). Is de computer nog onbekend terrein voor u? Dan is het verstandig eerst de gratis internetcursus ‘Klik & Tik’ te volgen in de Bibliotheek.

Opgeven
De eerste bijeenkomst staat gepland op woensdag 26 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. Voor meer informatie en aanmelden is een telefoontje naar WELZIN voldoende: 033 – 476 3830 (op werkdagen tussen 10.00 – 13.00 uur).

Meer cursussen
WELZIN organiseert in samenwerking met de Bibliotheek Eemland nog twee cursussen ‘Digisterker’. Op woensdag 2 november start er een cursus in de Bibliotheek Leusden en op donderdag 1 december een nieuwe cursus bij Hudsonstraat 1. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekeemland.nl.