SK (1)Het is en blijft toch wel een bijzonder gebeuren. Kijk een bingo houden zijn ze wel gewend in de Speeltuin Soesterkwartier. Elke woensdag en zondag is er een Bingo dus wat is er nu zo bijzonder.

Wel – en ook dat gebeurt wel meer in de Speeltuin SK – is er Bingo met  “entertainment”.  Een tweetal bekende artiesten treed op. Bekend, jazeker beiden zingen heel wat af in het land en soms, heel soms,zingen ze samen. We hebben het over Jeffrey Tanis en Daantje en blonde reïncarnatie van de beroemde tante Leen.1 (431)

In dit geval werd er na elke  gespeelde ronde Bingo een optreden gegeven van de beide artiesten

Jeffry, vergezeld van zijn techneut Richard  en een vierkante kist boordevol elektronica, maar menig diskjockey jaloers op zou zijn, beet de spits af. Wel de stemming zat er gelijk in, de handjes  gingen omhoog en zo niet werden ze ingehaakt. In de beperkte ruimte die over was, werd zelfs gedanst.

SK (9)Het Nederlandse levenslied kwam in alle tonen, maar vooral “het Amsterdamse accent” voorbij. De deelnemers van de bingo hadden er zin in en zongen uit volle borst mee.

En dat je, als vervaart Bingospeler –  onderwijl van de gelegenheid gebruik maakt om er een paar broodjes met frituur bij te nemen, is mooi meegenomen tijdens zo,n optreden.

Jeffrey Tannis verteld. “Ik heb al vaker hier opgetreden in de Speeltuin SK. Ook op  andere plaatsen i Amersfoort treed ik op. Ik ben nu ongeveer een jaar of 7 Fulltime bezig met dit beroep.  Mijn leeftijd ligt ergens tussen de 26 en 28 jaar. Ik treed ook vaak samen op met Danny Nikolay mijn vaste maatje i n het circuit  Ook met Daantje die zo optreed heb ik wel eens een duet. Erg leuk om te doen. Recent heb ik een singel uitgebracht. “Jij bent te Mooi” Ik heb hem net binnen op verzoek van het publiek gezongen. Ik kom nu al meer dan 3 jaar hier in de speeltuin. Een super gezellig publiek die gelijk gezellig mee doen. Ik vindt het erg prettig hier op te treden .

SK (83)Wel  Jeffrey dat vindt en vond het publiek nu ook. Inmiddels verschijnt  Daantje ( zeg maar Daan) met haar partner. Ze moet even wachten met optreden omdat er net nog een ronde bingoballen getrokken wordt.  De begroeting tussen de artiesten is aller hartelijkst.

Toch wel handig dat Jeffrey zijn apparatuur had staan. Je geeft een bandje af met jouw orkest muziek, prop het ergens in en je kunt optreden.SK (56)

Na dat het voor de laatste maal “BINGO”had geklonken en het dus kennelijk als pauze werd beschouwd, was er een run op de bar.  Wel gezelligheid ten top want ook op dat moment begint het optreden van Daantje.  Dus dan maar swingend  het publiek door. De ene richting, onze zingende artieste en tegengesteld de glazen frisdrank en bakjes friet. Moet kunnen. Maar Daan kreeg wel alle ruimte voor haar “performers”, En zingen kan ze die Daan. Onvervalste Mokumse liederen passeerden de revue.

SK (20)De finale werd genaderd. Een laatste speel ronde Bingo. Nig een optreden van Jeffrey en Daan.

Het was super gezellig. Zo’n 200 tevreden BINGO mensen gingen na afloop weer herwaarts. Tot woensdag wanneer de “gewone”Bingo er weer is. Wel jammer dat er niet altijd artiesten bij zijn.

En een groot compliment voor het bedienend personeel. Ze moesten hard werken.

SK (14)Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.