Belangrijke informatie voor bewoners van het Soesterkwartier

//Belangrijke informatie voor bewoners van het Soesterkwartier

Belangrijke informatie voor bewoners van het Soesterkwartier

AMERSFOORT – Sinds Donderdagavond 20 maart zijn er Ieren gesignaleerd in de Amersfoortsewijk het Soesterkwartier. Diverse wijkbewoners merkte Donderdagavond op dat er meerdere busjes rond reden door het Soesterkwartier en zo alles in de wijk bekeken. Vrijdagochtend stonden de busjes weer verspreid door het Soesterkwartier echter waren de personen die in de busjes zaten uitgestapt en gingen selectief de deuren langs. Diverse wijkbewoners waarschuwde elkaar voor deze Ierse klussers. Zij bieden hun diensten aan namens de woningbouwvereniging als je hier mee akkoord gaat krijg moet je betalen en komen ze daarna nooit meer terug of krijg je achteraf een fikse rekening voor diensten die nooit uitgevoerd zijn. Inmiddels is er ook een gesprek met de wijkagent geweest en vertelde de wijkbewoners dat als zij zo’n klusser aan de deur hebben direct de politie moeten waarschuwen. Ook gaf de wijkagent aan te weten van dit probleem en zij proberen meer controle’s uit te voeren in het Soesterkwartier en andere wijken in Amersfoort. De Ierse klussers zijn veelal te herkennen aan de zwarte werkkleding die zij dragen en zij praten niet of slecht nederlands met een accent. Volgens wijkbewoners zijn deze klussers woonachtig op het Midland Parc aan de Barchman Wuytierslaan. Ook hier word extra controle ingezet door de politie.

Verslag: Kevin Zuijdendorp

Bron: https://www.facebook.com/niewsuitamersfoort

Door |2014-03-22T19:54:42+00:00zaterdag, 22 maart 2014 |16 Reacties

16 Comments

 1. Appie 22 maart 2014 om 22:16 - Antwoorden

  Vanavond liep hier in de schiestraat ter hoogte van diezestraat en dommelstraat een figuur die verdacht verplaatste met het signalement.. zwarte broek, zwarte bodywarmer met wazige onduidelijke witte tekst daarop en daaronder een zwarte trui met capuchon over het hoofd!! Dit was ongeveer tussen 20.00 en 21.00 uur!

  • Redactie 22 maart 2014 om 22:21 - Antwoorden

   Wij raden u dan ook aan om voor de zekerheid de politie te bellen, zij zijn ermee bezig en wellicht kunnen ze ernaar uitkijken.
   De Redactie

 2. Bob 23 maart 2014 om 10:08 - Antwoorden

  Als bewoner van het midland parc, weet ik helaas te melden dat deze klussers op de camping zitten welke vooraan de weg zit. De politie doet hier helemaal niks, een hele enkele keer rijden ze de parkeerplaats op keren hier en gaan weer weg, de campingbewoners en beheerder kunnen helaas ongestoord hun gang gaan. Ook wij hebben veel overlast van deze mensen.

  • esther 24 maart 2014 om 00:26 - Antwoorden

   Kijk ook eens op fb naar Hulpdiensten in het soesterkwartier!! Erg veel skers hebben last van deze mensen!!!

   • Redactie 24 maart 2014 om 09:15 - Antwoorden

    Beste mensen, wat fijn dat er reacties onder dit artikel komen, zo kunnen wel zien hoeveel bewoners hier last van hebben. Wij kunnen dit verder brengen dan alleen de media. Als iedereen die hier ook hinder van ondervind zijn bevindingen onder de reacties wil zetten dan zorgen wij voor aandacht over dit onderwerp. Dat kan desgewenst anoniem, wij springen zorgvuldig om met uw gegevens ze zijn niet zichtbaar. Het is jammer dat “Hulpdiensten in het Soesterkwartier” een besloten Facebook pagina is want niet iedereen kan dit lezen. De Redactie was niet op de hoogte van het bestaan, wij zullen ons aanmelden.Reageer zo veel mogelijk dan gaan we ermee aan de slag!

    De Redactie.

 3. appie 24 maart 2014 om 12:39 - Antwoorden

  Er lopen nu weer 2 mannelijke figuren beide met een zwarte jas en zonnebril en blauwe spijkerbroek in de schiestraat ter hoogte van diezestraat en dommelstraat bij de huizen naar binnen te loeren!

  • appie 24 maart 2014 om 13:00 - Antwoorden

   Politie is ingelicht en rijden nu rond!

   • Redactie 24 maart 2014 om 13:03 - Antwoorden

    Mooi zo, zo willen we het ook!

 4. isabella Boshuizen 24 maart 2014 om 13:43 - Antwoorden

  Ik heb het afgelopen uur 3 maal de politie voorbij zien komen en geen louche klusbus te bekennen.. fijn dat de politie meewerkt! Mag ook gezegd worden!.. mensen blijf alert en waarschuw zoveel mogelijk mensen. (Vooral de ouderen)!

 5. Jan 24 maart 2014 om 15:14 - Antwoorden

  Beste Soesterkwartierders,
  Is het een idee om een whats app groep op te richten en zo meer controle te krijgen over de Ieren, wie ziet dat ook zitten om zo een veiliger wijk te krijgen..

 6. isabella Boshuizen 24 maart 2014 om 15:38 - Antwoorden

  Ik doe mee.. zeg maar waar ik mijn tel. Nr. Kan geven..

  • Redactie 24 maart 2014 om 15:54 - Antwoorden

   Wel goed overdenken mensen, kan wel eens onrustig zijn als je straks op vakantie bent en elke keer een melding krijgt dat ze in jouw poort lopen. Zie dan maar eens rustig in je strandstoel te blijven zitten!

 7. Karel 24 maart 2014 om 16:14 - Antwoorden

  Er is al een opzet beschikbaar bij de beheerder ( en bij mij) van de FB pagina Hulpdiensten in het Soesterkwartier ( 1000 leden), waarbij de wijk Stk in 6 Whatsapp groepen is verdeeld, Op elke groep een groepshoofd ( of 2) die in zijn/haar wijkgedeelte de berichten coördineert. Aan het hoofd van alle groepen zitten de beheerders en daarboven de wijkagenten. er wordt dus echt gefilterd voordat de politie wordt ingelicht..
  De medewerking van zowel de wijkagenten alsmede 1 a 2 personen per wijkgedeelte moeten worden getoetst. Bewoners van zo,n “wijkdeel, worden dan lid van een beperkte groep en niet van de hele wijk.
  Overigens kun je je aan of afmelden, dus met vakantie geen last.

  • Redactie 24 maart 2014 om 18:35 - Antwoorden

   Dat is aan degenen die dit idee opperden, wellicht kunnen zijn hier antwoord op geven.

  • Jan 25 maart 2014 om 15:30 - Antwoorden

   Ik heb me aangemeld op de FB pagina..

 8. isabella Boshuizen 24 maart 2014 om 18:32 - Antwoorden

  Krijgen we bericht als we ons kunnen aanmelden?

Geef een reactie