DSC_0894Wat een verrassing in het Soesterkwartier. In de loop van vrijdag 18 april naar zaterdag 19 april waren honderderden Volkswagenbusjes /Kevers en VW onderdelen neergestreken op de Wagenwerkplaats. De kentekens op de al dan niet goed onderhouden “verhicles”gaven aan dat er een lange reis was afgelegd. Veel kentekens uit Amerika/ Duitland en/of Midden Oosten en oost Europa. De deelnemers op vrijdagavond konden nog een leuke plek uitzoeken voor hun Kampeerbus, zodat al vroeg de open grasvlaktes bij de voormalige “Laswerkplaats”vol stonden. Een kampvuur was snel aangelegd en werd er gebarbecued. Van Gemeentewege was er gezorgd voor toiletvoorzieningen en cabines om zich te wassen. Een naast geparkeerde tankauto zorgde voor de aanvoer voor vers water.

Naar verluid werd er hier en daar wat gefeest met muziek zang en dans.

Op zaterdagmorgen werden de eerste deelnemers al gewekt door nog meer aanvoer van merk gerelateerde busjes en kevers of voertuigen met het VW keurmerk. Vanaf de BW laan was een regelmatige stoet zichtbaar van nog rijdende busjes en als dat niet meer mogelijk was, werden ze op trailers, aangevoerd.

Al snel was het terrein vanaf de rijtuigenloods tot voorbij het Operagebouw en lasloods gevuld met voertuigen. Tussen de gebouwen werden divers marktkramen opgebouwd waar alles wat met Volkswagen te maken had, te koop werd aangeboden. Hetgeen eigenlijk inhield dat je daar met het aanbod van onderdelen een complete VW bus kon samenstellen.

Na 10.00 uur zaterdagochtend was de aanvoer van publiek dermate groot dat de aanvoerwegen naar de werkplaats werden afgesloten. Vanaf het Eemplein – Station – en Soesterweg werden afsluitingen gezet of omleidingen ingesteld.

Het was zeer aandoenlijk als bezoeker te zien hoe menig VW bus / Kever bezitter zijn voertuig had opgeknapt als zijnde nieuw. Dit terwijl de meeste al meer dan 30 tot 40 jaar oud waren. Enkelingen hadden gekozen om hun voertuig in de oude staat te laten. Dat hier nog mee gereden kon worden was wel een verrassing.

Omstreeks 11.30 bezochten al een aantal honderden bezoekers het terrein en liepen de terrasjes van de plaatselijke horeca vol.

Onder de bezoekers waren vele “deskundigen” die heel erg lang geleden ook een VW campertje hadden gehad en wel elk detail van sommige voertuigen op de foto zetten.

Nu varieerde het aanbod dan ook geweldig. Van de DuitsePost tot legervoertuigen, van Taxi tot aan rijdende Pizza bakker. Een geweldige show.

Zondag 20 april is deze show van VW nog te bekijken vanaf 10.00 uur is het terrein weer geopend voor het publiek.

DSC_0900 DSC_0897