P6274816Om vijf uur zaterdagmiddag 27 juni zaten zo’n 60 mensen gezellig te praten in afwachting van het eten. Een barbecue betekende niet dat iedereen op het terras zat. Twee tafels met in totaal zo’n 12 mensen zaten op het terras, de grootste groep zat binnen aan de tafels. De gasten waren niet alleen uit de Puntenburg-flat, maar ook uit de wijk,  van verder weg.  De barbecue rook goed en zo nu en dan rookte hij ook goed waardoor het in de Vijverzaal even leek of er iemand aan het roken was omdat de wind de rook naar binnen blies.

Er lagen spiesen, hamburgers en drumsticks deels al klaar, P6274837deels moesten zij nog op de barbecue, de kok Robbert en de leerling kok waren er druk mee. Het buffet werd klaargezet, 2 soorten salades, diverse sauzen, stokbrood, satésaus en een groene salade allen zeer smakelijk in het zicht. Zodra het startsein gegeven werd, vormde zich al snel een rij, al moest eerst even bepaald worden vanaf welke kant mensen er langs zouden gaan. Aan de tafels werd er al snel smakelijk gegeten, en de salades op het buffet namen snel in omvang af.

P6274904Ondertussen hadden twee heren van een normaal grotere band, zich geïnstalleerd achter de, eerder opgestelde microfoons, zij zouden met hun gitaar en bas de muziek verzorgen. En dat deden ze, liedjes van onder andere de Everly Brothers tot aan Berend Botje die uit varen ging, Maar ook Boudewijn de Groot en Rob de Nijs en liedjes als Oohw, oohw,  Den Haag, werden gespeeld, gezongen en meegezongen. Een van de gasten vertelde dat Rob de Nijs op ’t Sasje geboren is, al is dat inmiddels ook een behoorlijk aantal jaren geleden.

Nadat iedereen “aangenaam verkwikt en aanmerkelijk aangedikt was” , P6274941was er nog de mogelijkheid van een toetje “ijs met slagroom”, en later nog een kop koffie of thee.  Het eten smaakte de meeste mensen erg goed, al waren er wat mensen met een horeca achtergrond die kritisch beoordeelden, maar evengoed hebben ze meegegeten, zijn niet weggelopen en hadden het wellicht anders gedaan maar zij deden het niet. Een ding was zeker, er was goed rekening gehouden met mensen met een zoutarm dieet en dat is een duidelijk pluspunt. Complimenten hierbij aan de Kok Robbert en zijn leerling en aan Yasmeen vanwege de organisatie. Het was sfeervol, gezellig en smakelijk. En er bleef nog avond over om andere dingen te doen, of gezellig voort te borduren/ vissen na de barbecue.

Verslag en Foto’s Ngie