Rattenslang uit eiDe afgelopen week ontstonden de eerste scheuren in de eieren van de rode rattenslangen in DierenPark Amersfoort. Na een broedtijd van twee maanden zijn alle 26 eieren uitgekomen. Vanmorgen is de laatste rode rattenslang uit het ei gekropen.

‘‘Wij zijn erg blij met deze nieuwkomers’’, vertelt reptielenverzorger Ronnie Joha. ‘‘Voor slangen is een nest van 26 eieren niet per se bijzonder, maar het is wel speciaal dat alle eieren zijn uitgekomen. Als verzorger maak je zelden zo’n grote geboortegolf mee.’’ De jonge slangetjes zijn nu nog grijs en klein, maar zullen uiteindelijk net zo’n oranje/rode kleur krijgen als hun ouders en kunnen wel 1.80 meter lang worden.

Over een jaar zijn de jonge dieren volwassen en kunnen bezoekers alles over deze slangen leren tijdens Koele Knuffels. Bezoekers kunnen tijdens dit educatieve moment een aantal dieren van heel dichtbij bekijken en zelfs even aanraken. Over een jaar zijn naast de vogelspinnen en kakkerlakken ook deze dieren te zien in DierenPark Amersfoort.

Jonge rattenslang

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=0Jio3dEaZJo