AVD (1)25 mei 2016, traditiegetrouw gaat de 3e dag van de Amersfoortse avondvierdaagse door het Soesterkwartier. En ook traditiegetrouw is het gegeven dat het net lijkt of de inhuldiging al een feit is. Veel Soesterkwartierders staan rond 18.15 al wachtend langs de route, de handen vol met de broodnodige versnaperingen voor hun kroost.

Op diverse plaatsen, waar de lopers een weg over moesten steken, zorgden verkeersregelaars weer voor een veilige doorgang.

De Soesterweg / Violenstraat en oversteek Noordewierweg naar de Berkelstraat zijn bij uitstek de plaatsen waar de bewoners zich post hadden gevat.

Daar waar het begin van de avondvierdaagse maandag kenmerkte door regen, was de 3e dag er een van prima wandel weer. Droog en een aardige temperatuur. Ook de alom aanwezige mobile ijskar deed weer goede zaken.

AVD (2)Het record van de eerste (15 km) bij de passage van de kruising Noordewierweg, werd ook dit jaar weer gebroken. Daar waar vorige jaar de eerste loper om 18.33 verscheen, was dit nu al om 18.24 uur. het leek dan ook wel een beetje op snelwandelen.

Rond 18.45 kwam de stoet lopers, gevormd door de 3 afstanden samen, goed op gang. Een constante stroom van kinderen/ volwassene , individuele lopers passeerden de kruising. Ook een groot aantal scholen deed weer mee, ondanks de melding in de media, dat er scholen moesten afhaken, wegens het ontbreken van begeleiders. Het was nu in ieder geval niet merkbaar.

AVD (253)De Soesterkwartierse basisscholen, “de Kubus; t Anker; en de Magneet” liepen in ieder geval weer mee, zichtbaar aan de outfit van de scholen. De plaatselijke grootgrutter werd vooraf nog door Ester van zetten, beleefdheidshalve gevraagd een kleine “vitamine” bijdrage te leveren. Net op tijd verscheen zij met een tas vol snoepgoed op het passagepunt.

De beide verkeersregelaars hadden het er maar druk mee en wat dan zo,n negatief beeld geeft, is dat sommige verkeersdeelnemers het niet op kunnen brengen, “even”te wachten tot een groep kinderen veilig is overgestoken.

AVD (471)In ieder geval leek aan de enorme sliert wandelaars geen eind te komen. Vele groepen zongen al dan niet bekende liedjes om het tempo er in te houden. Moeders/vaders met kinderwagens en of de hond werd meegenomen tijdens de tocht.

Het aantal deelnemers is bij de redactie op dit moment nog niet bekend geworden, maar het waren er in ieder geval heel, heel veel.

Wederom een geslaagde avondvierdaagse tot nu toe. Morgen de finale en inhuldiging op de Via Gladiola en voor de deelnemers, het opstellen daarvan is een kwartiertje eerder. Om 19.45 al.AVD (341)

Verlag en fotoreportage Karel van Rooy.

Noot: de fotoreportage begint om 18.26 en eindigt om 19.20.