aa10Het was een kwestie van keuzes maken deze zaterdag de 30 ste mei 2015. Overal waren er vandaag activiteiten.  De wijkwebsite berichtte al over de Kookcursus in de Nieuwe Sleutel, de Yard Sale in de Rozenstraat en omliggende straten. De avond was gereserveerd voor de meer muzikale festiviteiten.

Een daar van was de Antilliaanse feestavond in de Vijverzaal van wooncomplex Puntenburg.

Gastheer en Gastvrouw, Robbert en Yasmeen.

Recent is het keuken en balie gedeelte van het restaurant geheel verbouwd en aangepast aan de moderne tijd. In het keuken gedeelte is een meterslange vuurvaste foto gemaakt van allerlei lekkernijen. antil (35)De kleuren van alle kasten, balie, vloer en plafonds zijn aangepast en gewijzigd. En niet te versmaden is de veranderende “LED”verlichting die onder de keukenbalie  is gemonteerd. Hetgeen een sfeervolle en feestelijke aanblik geeft.

De Vijverzaal was voor de gelegenheid een beetje in Antilliaanse kleuren gezet en de Blauwe vlag met de twee sterren was als markant herkenningspunt bevestigd.

Wooncomplex Puntenburg is de laatste tijd meer en meer in net nieuws door de festiviteiten die er nu georganiseerd worden in samenwerking  met koks-mediair en de bewonerscommissie rondom Puntenburg en Ouderensteunpunt.

antil (70)Nu dus een Antilliaanse feestavond . Wel dat kun je wel overlaten aan Yasmeen om er een echt Antilliaanse sfeer van te maken, met speciale hapjes en drankjes. Gemaakt in eigen beheer en met de hulp  van enige familie leden ter plaatse  bereid.

Voor de broodnodige muziek was het alom bekende trio  van Nice and Easy ingevlogen. Onder leiding van de gitarist Pantjo werd het publiek aangezet tot een dans, dan wel het aangaan van een samenwerkingsverband met de rest van de zaal.  Zeg maar het klassikaal uitvoeren van ritmische bewegingen. Oor een aantal dames werd een nieuwe variant van het limbo  botsen bedacht terwijl individueel de “kenners”van de Antillen weg zwijmelden onder de klanken van de muziek.

In de Nederlandse versie van Feestavonden kan natuurkijk  het bekende “draaien in een wasmachine” niet ontbreken.

antil (128)De naar circa 80 aanwezige bezoekers van deze feestelijke avond konden nog even flink aan de slag  toen  op last van Hr Pantjo de polonaise werd ingezet en een sliert van mensen de Vijverzaal kris kras vulden.

Daarnaast was er nog de mogelijkheid om een keuze te maken uit de diverse speciale keuken gerechten.

Wederom een geslaagde avond.

Verslag en foto’s  Karel van Rooy. [ klik hier ]