DSC_1183Aan de Dollardstraat ligt de tuin van de Dahlia-Vereniging. Verscholen in de Groen-gordel voor de Vlindertuin en naast speeltuin Rivierenwijk. Zaterdagochtend 29 augustus was er vanaf 10 uur de mogelijkheid om een kijkje te nemen. De toegangsweg geeft absoluut niet de verwachting meer dan groen aan te treffen, en is dankzij de regen van eerder deze week nog wat modderig. Bij het hekwerk een vriendelijk verzoek om de fietsen vooral buiten het hek te parkeren. Pas wanneer je na dat laagstaande bericht gelezen te hebben omhoog kijkt ontdek je een ware zee aan kleuren.

Bij de ingang een stand met bijna net zulke kleurrijke handgemaakte spulletjes.DSC_1262 Ook foto’s van de diverse Dahlia’s hangen er te koop, maar uw verslaggever “gewapend met camera” maakte zelf de foto’s van de diverse Dahlia’s. En al zegt de grote niets over de pracht, er waren hand-grote bloemen bij. Toch getuigen ook de kleinere soorten van een kunstenaars-vakmanschap. Niet alleen Bijen genieten met volle teugen van de bloemen, ook op de al te bekende vliegensoort met het “oliekleurig jasje” blijken de bloemen een aantrekkingskracht te hebben.

DSC_1281De Dahlia’s die voorkomen uit specifieke knollen, zijn voor de meeste verenigingsleden elk jaar weer een verrassing om te zien. Een enkel verenigingslid houdt zich ook bezig met een soort van stekken, zoals het scheuren van een knol en stukje steel achter houden, zo werd onder het genot van een kopje koffie met versnapering meegedeeld. Stukjes grond die aanmerkelijk minder geschikt zijn voor de Dahlia’s vanwege te weinig zon worden evengoed nuttig gebruikt als moestuin. De sfeer is er ontspannen en gemoedelijk, en er is zoveel moois te zien. En wat werkt het weer mee, een schitterend zonnetje, zo anders dan vorig “regen”jaar.

Verslag en ruim foto-verslag Ngie