Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Repair Café Soesterkwartier

Vrijwilligers van het Repair Café Soesterkwartier organiseren op de eerste en derde donderdag van de maand van 13.30 tot 15.30 het Repair Café soesterkwartier.

Bij Bosshardt Emmaüskerk Noordewierweg 131. 

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een koffiezetter die geen koffie meer zet? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!  

Bij ons draait het allemaal om repareren. Op de eerste en derde donderdag van de maand tussen 13.30 en 15.30 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap is aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig is:     “Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een lamp, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.”

“Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.”

Aan de reparaties zijn geen kosten verbonden maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.