Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Voor de tweede keer op rij organiseert Vereniging duurzaam Soesterkwartier op donderdag 2 november een informatieve energieavond voor en door wijkbewoners. Centraal deze avond staan de ervaringen van buurtgenoten met energiemaatregelen.

  • Zo vertelt een van de wijkbewoners over de aanschaf van een hybridewarmtepomp, met speciale aandacht voor het geluidsaspect en de buren.
  • Hoe regel je met de VVE de plaatsing van zonnepanelen op het gemeenschappelijke dak van een appartementengebouw? Daar horen we deze avond meer over
  • Wat zijn de voordelen van het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen?

Naast de presentaties is op deze avond een energiemarkt aanwezig. Zo is 033Energie aanwezig met een informatiestand. In de pauzes is voldoende gelegenheid om vragen te stellen aan aanwezige deskundigen over allerlei onderwerpen die met energie besparen te maken hebben. Maar ook met andere wijkbewoners kan je informatie uitwisselen. Er loopt een schat aan ervaring en kennis rond.

In de pauze geeft John Visser een demonstratie met de infrarood warmtebeeldcamera bij het gebouw de nieuwe sleutel. Dit geeft onder andere inzicht in warmtelekken in muren, deuren en ramen.