DSC_8889De afgelopen week is er landelijk veel aandacht besteed aan “eenzaamheid”. Een naar verluid, onderkent probleem en niet alleen bij ouderen. Het geld voor een ieder die zich teruggetrokken door het leven slaat.Veelal is een beetje extra aandacht voldoende om iemand weer bij de maatschappij te betrekken.

Ook in ons eigen Soesterkwartier was er ruim aandacht voor “de week van de eenzaamheid”.

Vandaag, zaterdag 3 oktober vond er een feestelijke afsluiting plaats in de Vijverzaal van wooncomplex Puntenburg, georganiseerd door de bewonersvereniging in samenwerking met Koks-Mediair.

CSC_8805En gezellig werd het. Vanaf 15.00 uur kon iedereen die dat wilde aanschuiven aan een der tafels. En al redelijk snel zaten bijna alle tafels vol met niet alleen bewoners uit het wooncomplex maar ook vanuit de wijk.

Geen eenzaamheid hier maar gezellig met elkaar pratende mensen. Stoelen werden  bijgeschoven zodat de meeste tafels een bezetting hadden van zo,n 7 a 8 mensen. Totaal schoven er zo,n 50 mensen aan.  Zowel de entre als de koffie waren gratis, alhoewel een paar bezoekers al muntjes hadden uitgegeven voor hun versnaperingen. Die kregen natuurlijk hun muntjes terug.

Het geheel werd omlijst door de uitstekende muzikale stem van Barend van Beek,DSC_8796 zeg maar BB music die met een zacht omfloerste stem het Nederlandse lied een nieuwe dimensie gaf.

Ondertussen waren Robert en Yasmeen van Koks-Mediair ( en personeel) druk doende een koud buffet klaar te maken.En verrassend ook hier gratis ter beschikking gesteld.

DSC_8843Een welkome “geste”van A.S.R. zijnde een Nederlandse Verzekering  maatschappij die deze wijze zijn betrokkenheid met de “week van de eenzaamheid” wilde benadrukken.

Robbert was helemaal in zijn nopjes toen hij aan de slag ging met mini tomaatjes in diverse kleuren en evenzo met de veelkleurige paprika . De ene schaal na de andere verscheen op de gedekte tafel.DSC_8793

Nu verwacht je eigenlijk ook, dan net als de opening van de actieweek en nu een afsluitend woord zou komen van een hoogwaardigheidsbekleder . Maar om welke reden dan ook, die ontbraken. Dus werd Mani ter Wal aangewezen als hoogwaardigheidsbekleder. Wel die dat wel gewend, dus sprak Mani enige prachtige woorden tot de aanwezigen, waarna hij samen met zowel Barend BB Music alsmede Yasmeen, de week van de Eenzaamheid was afgesloten maar het koud buffet daarvoor juist werd  geopend.

DSC_8852En gedisciplineerd zoals men mag verwachten, schuifelden de bezoekers in kleine groepjes langs de goed gevulde tafels met een veelvoud aan schalen met eten. Nauwgezet bekeken en geassisteerd door Yasmeen.

Het werd een feestelijke maaltijd.En niet te vergeten een aantal mensen zijn weer betrokken bij datgene wat er om ons heen gaande is.

Verlag en fotoreportage Karel van Rooy.DSC_8881