1 (7) (Custom)Zoals eerder gemeld op deze website, werd vanmiddag door een groep Actievoerders uit het Soesterkwartier aangegeven dat men zeer ontevreden was over de gang van zaken. Wel of geen Burgemeester. Wel of geen videoboodschap. En uiteindelijk geen resultaat. Daarom werd vanmiddag besloten om vanavond 24 juni 2014, de geplande Raadsvergadering op het Stadhuis maar eens te bezoeken. Dit om duidelijk te maken dat Sytze van de V, beter kon verhuizen. In de tussentijd na de bijeenkomst en de gang naar het Stadhuis is er veel aandacht besteed in de Sociale Media ( Facebook) en Twitter over de aankomende actie op het Stadhuis.

De geplande Videoboodschap van de Burgemeester verscheen pas in het openbaar nadat de bewoners uit het Soesterkwartier al op de stoep stonden bij het Stadhuis. En derhalve de inhoud niet kenden.

Tussen 18.30 en 19.15 uur verzamelden zich bijna 100 demonstranten. De stalling van bromfietsen kon het aantal scooters niet verwerken.

Lange tijd bleef het onduidelijk of het gehele gezelschap naar de Raadszaal zou gaan of niet. Van de zijde van de gemeente had men laten weten dat een 30 tal mensen wel binnen konden komen. Dit aantal bleek voor de organisatie van de actie niet van toepassing. We gaan allemaal naar binnen, was het devies.

Een aantal politici mengde zich eveneens onder de demonstranten om de motieven nog eens persoonlijk aan te horen.

De heden geplande actie was ook  niet voorbij gegaan aan de Pers. Zowel de locale als de bekende TV en radio zenders waren aanwezig.

Rond de klok van 19.30 kwam ook Burgemeester Bolsius naar buiten en ging in gesprek met de organisatie van de actie.

In eerste instantie leek men af te stevenen op een lange zit voor de demonstranten. Het eerste resultaat zou pas rond 21.30 naar buiten komen.

Echter na deze plaatselijke overleg sessie op het Plein, werd er kort na 21.00 uur duidelijk dat er een duidelijk signaal was afgegeven. Tussen de organisatie en de Burgemeester/ Raadsleden werd een afspraak gemaakt. Inhoudende dat men van Gemeentewege de komende week alles op alles zou zetten om tot een oplossing te komen. Na deze week komen organisatie en Burgemeester weer bij elkaar om het resultaat te bespreken.

Van de zijde van de actievoerders liet men weten op dit moment tevreden te zijn met de gedane toezegging.

Verslag en foto,s Karel van Rooy /

1 (62) (Custom)Een foto impressie vindt u hier.

 

Verzoek van de redactie om via de Sociale Media te reageren.