DSC_7376Op 17 september al aangekondigd, 24 september 2014 was het weer zover. Alle basisscholen van het Soesterkwartier konden aan de bak. Nou ja een bak water werd het, want de weergoden waren later op de middag niet zo gunstig gestemd.

De ABC middag staat voor een groot aantal sportieve en leerzame activiteiten met een scala aan “te doen”dingen.

Aan de Dollardstraat waren maar liefst 3 verenigingen nodig om alle activiteiten af te handelen. De speeltuin, voetbalvereniging KVVA en de Tennisvereniging Soesterkwartier hadden hun locaties wijd open staan.

Om mee te doen, konden de kinderen een stempelkaart kopen met daarop 12 activiteiten. Variërend van korfballen, voetballen, tennissen, Rugby, verdeeld over de verenigingen en in de speeltuin konden de deelnemers skelteren in een verkeerstuin, muziek maken op Cajon boxen (houten kistjes) met een “stand” van Scholen in de Kunst, schminken bij Partou. B.Slim met een hindernis parcours , springen in en op een luchtkussen, zand in ballonnen stoppen ? , bij SKA, een stokje gezond weg happen (sommige kinderen keken wel vreemd ). Een heuse klimwand voor op de straat beklimmen. Naar de Disco (binnen) en de kraampjes met informatie bezoeken. Van ondermeer de GGD/ Repaircafe / B.Slim / Family Factory  en natuurlijk onmiskenbaar de kraam van Speel o Theek. met allerhande soorten speelgoed. En de dames konden gerust zijn, het laken bleef liggen. Mammacafe met informatie,

Maar voordat deze gestructureerde zaken op de deelnemers werd losgelaten, moest er wel een officiële opening komen. Tegen 13.30 uur, het was droog, de zon scheen, sprak de Coördinator van de ABC organisatie Soesterkwartier Cora Poppe de toegestroomde ouders met kinderen toe. Er werd even uitgelegd wat deze middag de bedoeling was en dat er aan het einde de middag een prijsuitreiking zou plaats vinden. Mits je de stempelkaart helemaal had afgewerkt natuurlijk. De prijzen waren ter beschikking gesteld door een aantal winkeliers uit het Soesterkwartier. De opbrengt van de verkochte “stempelkaarten” ging naar het goede doel, de “Speelgoedbank” Dit goede doel was uitgezocht door de Kinderwijkraad, waarvan twee leden aanwezig waren bij deze festiviteiten. En niet te vergeten Jolande Koelewijn van Welzin.

DSC_7392De sport coördinatrice Annejet Cramer van de dienst SRO wenste iedereen een succesvolle middag toe en vertelde dat zij na 3 jaar het stokje overdroeg aan meester Lex die naast haar stond.

Last bud not least werd de officiële opening verricht door onze eigen Wethouder van Zorg / Wonen en Wijkzaken, Fleur Imming. Het belang onderstrepend van deze middag wenste zij iedereen veel plezier en hopelijk droge middag.

Nadat alle kinderen voorzien waren van een stempelkaart, werd begonnen met het afleggen van de diverse onderdelen. Het gebeuren in de speeltuin werd als eerste zeer druk bezocht. Er waren wat wachtende rijen bij het skelteren, schminken, luchtkussen, de klimwand, nou ja eigenlijk overal. Maar het loste zich vanzelf op.

De klimwand mocht niet gebruikt worden bij regen want dan worden de klimpunten te glad. Verbazend om te zien, hoe sommige kinderen helemaal naar de top gingen en daar de bel luidden.

Het luchtkussen, spreekt voor zich, dat is je even uitleven.

De fanatiekelingen sloofden zich uit op de hindernisbaan en bij de verkeerstuin reden de skelters af en aan en uit de bocht. Het muziek maken op die houten kistjes viel nog niet mee als je dat met een paar kinderen tegelijk doet. De ritmische begeleiding bracht langzaam de slagen en het tempo er in, zodat na een paar minuten oefenen er toch leuke “drums”te horen waren.

Ook de spiesjes met fruit, deden het erg goed, of leek het nou een beetje op die barbecue dingen van thuis. In ieder geval wel leerzaam. Gedurende dit alles kregen sommige kinderen een ander gezicht, althans door de aangebrachte schmink.

DSC_7462Binnen waren er al een aantal kleintjes die zich in de spotlights van de disco begaven. En het werden er steeds meer en meer. Reden, de zon had plaats gemaakt voor regen, zodat velen een droge plaats zochten. Het werd er erg gezellig en ook de pappa’s en mamma’s werden verzocht mee te doen.

De klimwand werd inderdaad gesloten en deze correspondent haaste zich naar de Tennisvereniging. Een aantal Nadal’s en Federe of misschien Novak Djokovic voelende kinderen sloegen er lustig op los bij het serveren van de bal. Het tennis court lag dan ook bezaaid met ballen.

Inmiddels was het rond de klok van 15.00 uur en de regen kwam inderdaad met bakken vol de lucht uit. De prijsuitreiking werd ook al vervroegd.

En helaas voor de mensen die klaar stonden bij KVVA, het viel een beetje in het water, ondanks dat er toch deelnemers waren voor de balspellen.

De organisatie van de ABC Wijkmiddag Soesterkwartier, mag zich ondanks de waterige afloop, toch verheugen op een zeer drukke opkomst en dus geslaagde middag.

 

DSC_7398Verslag en foto, s :    Karel van Rooy.

 

dia presentatie hier

Foto’s klik hier  cameras-4293 (2)