DSC_0527Aankomende zondagmiddag 14 december is het tijd voor alweer de zevende editie van het huiskamerfestival Gluren bij de Buren. In een recordaantal van 128 woonkamers, verspreid over de stad, vinden die middag voorstellingen plaats: Maar liefst 384 kansen om je te laten verrassen door Amersfoortse gastvrijheid en plaatselijke artiesten. Gluren bij de Buren is door de jaren heen uitgegroeid tot hét project waarbij de Amersfoortse Amateurkunst zich één dag presenteert aan alle inwoners van de Keistad.

Van 13:00 tot 18:00 biedt Gluren bij de Buren een programma met het beste wat Amersfoort te bieden heeft op het amateurkunstgebied. Door alle wijken van Amersfoort is er een breed aanbod van verschillende disciplines. Van klassieke strijkinstrumenten tot unieke buikdansshows en van Franse chansons tot een metalband op huiskamerniveau.

In elke deelnemende woonkamer speelt de desbetreffende artiest driemaal een optreden van elk 30 minuten waarbij het publiek bijna op de artiest zit.  Het vloerkleed dient immers als podium en het bankstel als tribune. Doordat de deelnemende woonkamers nooit verder dan 5 minuten fietsen van elkaar af liggen is het als bezoeker mogelijk meerdere voorstellingen bij te wonen.

struinen 2014 Sk (98) (Custom)Gluren bij de Buren is ook dit jaar weer gratis toegankelijk voor publiek. Echter zonder de vrijwillige bijdrage uit voorgaande jaren was de realisatie van deze editie niet mogelijk geweest. Na elk optreden is er een kans zelf een vrijwillige bijdrage te schenken in een van de vele spaarpotten.  Uw bijdrage wordt dan gebruikt bij de realisatie van de zomerse variant van het huiskamerfestival: Struinen in de Tuinen.

Het gehele programma en meer informatie is te vinden op de website van Gluren bij de Buren:

Opmerking Redactie. Kijk ook even onder de wijk Eemkwartier. Enkele adressen die bij het Soesterkwartier horen zijn ondergebracht in de andere wijk.In een eerdere publicatie vindt U nadere informatie. Klik Hier.