gbdb_2012_HNI2306Zesde editie van huiskamerfestival met 300 optredens in 100 woonkamers. Aankomende zondagmiddag 15 december is Amersfoort voor alweer de zesde keer in de ban van Gluren bij de Buren. In een totaal aantal van 100 woonkamers, verspreid over de stad, vinden die middag voorstellingen plaats: Maar liefst 300 kansen om je te laten verrassen door Amersfoortse gastvrijheid en plaatselijke amateurkunstenaars. Gluren bij de Buren is door de jaren heen uitgegroeid tot hét project waarbij de Amersfoortse Amateurkunst zich één dag presenteert aan alle inwoners van de Keistad.

Programma Gluren bij de Buren Amersfoort

Van 13:00 tot 18:00 biedt Gluren bij de Buren een programma met het

beste wat Amersfoort te bieden heeft op het amateurkunst gebied. Verspreidt door alle wijken van Amersfoort is er een breed aanbod van alle disciplines. Van klassieke strijkinstrumenten tot unieke buikdansshows en van Franse chansons tot koorliederen.

Alle artiesten zijn woonachtend in Amersfoort en spelen in principe dus een thuiswedstrijd. Elke artiest speelt drie voorstellingen in de intieme

setting van een woonkamer. Een optreden duurt tussen de 20 a 30 minuten waarbij je als bezoeker bovenop de artiest zit. Het vloerkleed dient immers als podium en het bankstel als tribune. Doordat de deelnemende woonkamers nooit verder dan 5 minuten fietsen van elkaar af liggen kunt u als bezoeker meerdere voorstellingen bezoeken.

Vrijwillige bijdrage gewenst!

Alle optredens van Gluren bij de Buren zijn in principe gratis te bezoeken maar het is mogelijk om na elk optreden een vrijwillige bijdrage te schenken. Met je bijdrage geef je de Amersfoortse amateurkunst een steuntje in de rug.

Op de website van Gluren bij de Buren is het mogelijk om het programma te bekijken. Daarnaast is het ook mogelijk om een mobiele app te downloaden waarbij het gluren nog makkelijker wordt.

Kijk snel op www.glurenbijdeburen-amersfoort.nl voor het volledige programma, looproutes en ander nieuws.

HUISREGELS:

• De optredens vinden plaats tussen 13.00 en 18.00 uur

• Alle optredens zijn gratis, maar vrijwillige bijdrage is gewenst.

• Duur van een optreden is maximaal 30 minuten

• In alle wijken bent u in alle deelnemende woonkamers welkom

• Reserveren voor een bepaalde voorstelling is niet mogelijk

• Niet elke woonkamer is groot… het kan dus zijn dat een woonkamer vol is.

• Vol is vol, maar… kijk op de plattegrond want de volgende woonkamer is een paar straten verderop.

• De meeste artiesten treden drie keer op: je hebt dus meerdere kansen om ze te zien!

• Het laatste nieuws (inclusief wijzigingen in het programma) kunt u vinden op www.glurenbijdeburen-amersfoort.nl