unnamedkjhgtfdjpgDe initiatiefnemers van de nieuwe duurzame buurt Soesterhof organiseren een bijeenkomst voor nieuwe geïnteresseerden. Op zondag 8 maart kunt u horen of het bouwproject aan de rand van het Soesterkwartier ook bij u past.
Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen de initiatiefnemers wat er komt kijken bij het bouwen van de buurt, welke stappen er nog genomen moeten worden en wanneer ze hopen de buurt op te leveren.
De Soesterhof moet verrijzen op de Wagenwerkplaats, tussen de Soesterweg en het spoor. De initiatiefnemers streven ernaar om de huizen zo veel mogelijk energieneutraal te bouwen, met duurzame materialen en in een groene omgeving.
DSC_2629 (Custom)Momenteel zorgen zo’n 30 leden en een aantal aspirant-leden voor uitvoering van de plannen. In het afgelopen jaar is het aantal potentiële bewoners meer dan verdubbeld. De leden en aspirant-leden zijn in gesprek met onder meer de gemeente Amersfoort, de provincie Utrecht en de NS (de eigenaar van de grond). Met de NS is de groep er op hoofdlijnen uit.
De bijeenkomst vindt op zondag 8 maart van 19 uur tot 21 uur plaats in de Verkeerstuin, op de Wagenwerkplaats (Soesterweg 312 te Amersfoort). Meer informatie vindt u op www.soesterhof.nl, op Twitter (www.twitter.com/soesterhof) en op Facebook (www.facebook.com/soesterhof).