eemhuis (6)De Volksuniversiteit Amersfoort en de Bibliotheek Eemland organiseren een drieluik lezingen over economie. Op woensdag 8 april spreekt Anne Hupkens van der Elst over de theorie achter het verhaal over hoe een crisis bij de banken tot een grote crisis in de hele economie leidde. De lezing begint om 20.00 uur in de Keizaal in Het Eemhuis.

Veel mensen weten dat onze economie al bijna zeven jaar in een crisis verkeert. Maar wat is eigenlijk een economische crisis? Hoe kon die crisis ontstaan en welke maatregelen worden genomen om deze te verhelpen? Wie de media heeft gevolgd, kan in grote lijnen wel antwoorden geven op de bovenstaande vragen. Maar wat is de economische theorie achter het verhaal in de media? Waarover zijn economen het eens en waarover verschillen de meningen?

Kosten

Aanmelden kan via www.bibliotheekeemland.nl. Bent u lid van de Bibliotheek? Mail dan uw lidmaatschapnummer, uw naam en cursuscode MMA621 door aan info@vuamersfoort.nl. U betaalt dan geen € 10,-, maar € 8,-. Voor het hele drieluik van lezingen betaalt u € 25,-.

Alle lezingen

De economische crisis, uitgelegd voor niet-economen – woensdag 8 april 2015 – 20.00 uur

Thomas Piketty en het Kapitaal in de 21ste eeuw – woensdag 22 april 2015 – 20.00 uur

Pakkenproletariaat: de neergang van de witteboordensector – woensdag 20 mei 2015 – 20.00 uur