schokkende-beelden onder bericht.

Wij zijn op zoek naar getuigen die tijdens koninginnenacht, maandag 29 op dinsdag 30 april 2013 omstreeks 5.15 uur in of nabij de Brouwerstunnel, aan de Groningerstraat te Amersfoort, iets hebben gezien m.b.t. een poging tot doodslag dan wel een zeer zware mishandeling van een 18-jarig meisje uit Amersfoort. De daders zijn 3 jongens, waarvan er 1 een zwarte muts met een groen logo droeg, die zonder enige aanleiding het 18-jarig meisje zeer ernstig letsel hebben toegebracht.

Het slachtoffer verliet na koninginnenacht te hebben gevierd omstreeks 4.45 uur de Hof in Amersfoort en ging lopend naar huis in de wijk Soesterkwartier. In de Brouwerstunnel aan de Groningerstraat aangekomen, hoorde zij jongens pratend achter haar lopen, waarna plotseling een glasgerinkel luidde, en zij werd aangesproken, net dat ze zichzelf omdraaide om, om te zien of er werkelijk tegen haar werd gesproken, zag het slachtoffer hoe één van de 3 daders met een kapot geslagen bierfles in zijn hand vol op haar voorhoofd in beukte en een ander haar met de vuist vol in het gezicht sloeg, waarna zij bewustzijn verloor en voor dood werd achter gelaten.

Het slachtoffer schrok enige tijd later wakker en probeerde naar huis toe te komen, maar is onderweg 2x flauw gevallen en wakker geworden. Thuis aangekomen wilde ze haar volledig bebloede gezicht met een washandje schoonmaken, maar bleek wederom flauw gevallen te zijn, omdat zij om 12.30 uur wakker schrok met de stromende kraan en het washandje in haar hand.

Ze is toen naar de eerste hulp in het ziekenhuis gegaan, waar bleek hoe ernstig het letsel is:
een gat met glasscherven in haar voorhoofd, een gebroken neus, een hersenschudding, 2 dicht geslagen ogen en diverse blauwe plekken en kneuzingen rondom het gezicht, nek en schouders.

Vanuit het ziekenhuis wilde het slachtoffer aangifte doen bij de politie Amersfoort, maar ze bleek nog zo in shock en te verward dat de politie haar naar huis stuurde en haar verzocht om in de loop van de week terug te komen voor de aangifte. Uiteindelijk was het slachtoffer pas ander halve week later in staat om aangifte te doen, maar tot haar grote verbazing liep haar aangifte uit op een zeer zware teleurstelling. Citaat van de politie Amersfoort; ‘wij gaan hier verder niets mee doen’

DE POLITIE AMERSFOORT DOET ER DUS HELEMAAL NIETS MEE…dus proberen we ‘t zelf
Daarom vragen wij echt iedereen die ook maar iets heeft gezien of gehoord (hoe klein en onschuldig het ook lijkt), dat in verband kan worden gebracht met deze laffe daad, zich te melden via onze email: helpuwmedemens@gmail.com en/of door onze Facebook oproep te ‘liken’ en delen zodat alle reacties voor iedereen zichtbaar is en blijft,    ALSTUBLIEFT HELP uw MEDEMENS

Rechercheurs zijn wel degelijk bezig met de zaak van een ernstig mishandeld meisje in Amersfoort. Dat laat de politie weten. De 18-jarige werd in de nacht van 29 op 30 april gemolesteerd door drie mannen.

De politie had nog niet eerder ruchtbaarheid aan de zaak gegeven, maar op Facebook en Twitter circuleren al berichten over de mishandeling. Daaruit blijkt dat het slachtoffer zich niet serieus genomen voelt door de politie.

Het meisje werd tijdens koninginnenacht rond 05.15 uur op de Groningerstraat belaagd door de drie mannen. Ze werd mishandeld met een kapot geslagen glas. 

Volgens een pamflet dat is verspreid op sociale media is ze eerst naar huis gestrompeld. Daar is ze flauw gevallen, waarna ze rond 12.30 uur naar het ziekenhuis is gegaan. Daar zijn glasscherven uit haar voorhoofd gehaald.

AANGIFTE
Vervolgens is het meisje naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen. Omdat ze er slecht aan toe was, zou ze de volgende dag aangifte komen doen. Die afspraak heeft ze moeten afzeggen omdat ze nog steeds teveel last had van haar verwondingen was. 

Anderhalve week later heeft ze wel aangifte kunnen doen, maar op dat moment zou het meisje van de dienstdoende agent te horen hebben gekregen dat de politie er niets mee zou gaan doen. 

De politie laat nu weten dat de zaak wel degelijk serieus wordt genomen. “De aanpak van geweld is een speerpunt voor de politie. De recherche van de politie heeft de aangifte van deze mishandeling in behandeling, zoals gebruikelijk is bij dergelijke aangiften”, schrijft de politie op zijn site.

46578627

 

Bron stadamersfoort.nl +RTV Utrecht