1978758_291921230964741_1848634252_nZoals toegezegd, houden wij U op de hoogte van dit evenement.

Afsluiting: Vanaf 7 oktober wordt het gehele terrein van de Wagenwerkplaats afgesloten voor het publiek, ook voor de mensen die gewend zijn hun hond uit te laten. De weg die over de werkplaats van en naar het station loopt wordt tot 27 oktober afgesloten. Lopend toegang is alleen mogelijk indien U voorzien bent van een entreekaart. Automobilisten worden naar parkeerplaatsen buiten het centrum gedirigeerd en vandaar naar het terrein gebracht.

Hieronder is beknopt het dagelijks programma geplaatst, geldig vanaf 16 oktober tot en met 21 oktober.

TreinParade, dagelijks om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. De ruime overdekte tribune maakt het mogelijk dit spektakel zittend te volgen. Bijna een half uur lang presenteert een heuse spreekstalmeester de prachtige locomotieven, van oud tot nieuw, van elektrisch en diesel tot stoom: de Bello, de Sik 122, de Stoomloc USA 4389, de Kikker Loc 657, de Blauwe Engel, de Diesellocomotief WD 33, de DE 451, de DE 2205 en de Blokkendoos.

Rijden als machinist. Bestuur een Märklin locomotief vanuit een virtuele machinistencabine. Welke handelingen moet je als machinist verrichten om te rijden met een stoom-, diesel- of elektrische locomotief? Dat kun je dagelijks vanaf 11:30, 13:30 en 15:30 uur (dus na de TreinParade)

Alarm op het spoor, dagelijks om 10.30, 12.30 en 14.30 uur. Voorafgaand aan de TreinParade is er een spraakmakende demonstratie van de Ongevallen Bestrijdingsdienst die bezoekers inzicht geven in hun belangrijke werk in het geval van calamiteiten op en rond op het spoor.

Workshops, voor de creatievelingen onder ons. Wie kent niet de oude stations die voorzien zijn van prachtige glas-in-lood ramen? Je kunt hier meer leren over dit klassieke ambacht in een speciale workshop. Ook is er een atelier waar jij je favoriete modeltrein kunt beschilderen. Meld je aan bij de Infobalie.

Elke dag om 12.00, 14.00 en 16.00 uur worden er SpoorColleges gegeven. Bekende en inspirerende mensen zullen hun visie delen over o.a. reizigerstypen, stations, veiligheid en de toekomst van het spoor 21 oktober 16.00 uur lezing door Joke Sickmann.

Buurtbewoner Joke Sickmann en de voormalig gemeentelijk projectleider Heino Abrahams waren zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Wagenwerkplaats in Amersfoort. Deze fantastische locatie kwam op een unieke manier tot stand. Een inspirerend verhaal over de ontwikkeling van dit historische terrein, die illustratief kan zijn voor andere te ontwikkelen plekken langs het spoor.

In de Verkeerstuin vieren wij elke dag een kinderfeestje en kunnen kinderen naar hartenlust hun energie kwijt op de skelter, met een potje tafelvoetbal of een partijtje pingpong. Ook is er een knutseltafel en kunnen kinderen zich laten schminken. Buiten staat een springkussen in de vorm van een reuze locomotief. Schoenen uit en springen maar

Ook voor de allerkleinsten is van alles te beleven. In de Kinderloods, lekker op de grond spelen met kleine treintjes en het prachtige decor bekijken met unieke Märklin modeltreinen op schaal 1:45.

Algemeen. Neem plaats in het reuzenrad met een hoogte van maar liefst 45 meter. Geniet van het uitzicht over SpoorParade Amersfoort en luister ondertussen naar cabaretier Justus van Oel. Hij neemt je mee in zijn poëtische vergezicht over het Spoor en de toekomst.

In een werkplaats steekt men de handen uit de mouwen, zo ook op de SpoorParade Amersfoort. Je kunt meedoen in een technische workshop, een lasdemonstratie volgen en een automontage- en railinspectiewagen met eigen ogen bekijken. En na al dat harde werk, kun je even genieten van de historische films over het spoor van weleer.

Op het Centrale Plein is het een komen en gaan van mensen en activiteiten. Er rijden muziekautootjes rond, je kan op de foto met Toet van de CliniClowns of genieten van één van de passerende drumbands. Test je zenuwen met ‘De speelwegovergang’ of doe een gigantisch pak aan van de Ongevallenbestrijdingsdienst.

En mocht je van alle belevenissen een beetje willen bijkomen, neem dan plaats in het speciaal ingerichte restaurant in het park, op het plein, aan de bar of op de picknickplaatsen op het terrein en geniet van onverwachte theatervoorstellingen en artiesten om je heen.

plattegrond.org

We wensen je alvast veel plezier.

Namens de redactie.

Wordt vervolgd. Kvr.

 

 

 

 

 

Knipsel