Met de Kinderwijkraad (KWR) van het Soesterkwartier ben ik op 23 januari 2017, naar Jetta Klijnsma in Lelystad gegaan om daar foto’s te maken en een verslag. Ik was daar omdat de kinderen gingen vertellen over hun wijk en wat ze daar deden met de KWR. Jetta Klijnsma is staatssecretaris van sociale zaken en werkgelegenheid.

*Deze drie jongens vertelden aan Jette Klijnsma over wat ze hebben gedaan met de Brandweer en de politie in hun wijk.

In het Soesterkwartier zijn we op 3 onderwerpen uitgekomen:

 

 

  • Afval/hondenpoep opruimen
  • Pesten aanpakken
  • Nieuwe Survivalspeeltuin

We gaan er dit jaar hard aan werken met de KWR.

Belangrijke onderwerpen in het Soesterkwartier. Leeuwarden wilde bijvoorbeeld een Game Hal voor kinderen die niet veel geld hebben en toch kunnen gamen.

Kinderen hebben aan Jette Klijnsma laten zien wat ze van plan waren in hun wijk en daar hebben ze een maquette van gemaakt.

Ik heb Jetta Klijnsma drie vragen gesteld. Mijn eerste vraag was of u zelf wel eens gepest bent.Haar antwoord was: Ja. Want ze heeft kromme benen en dat vonden kinderen raar.

Vraag twee  was of ze haar werk wel leuk vindt. Jetta Klijsma vindt haar werk heel interessant want ze vindt het mooi om naar de ideeën van mensen te luisteren en wat ze met hun wijk willen.

Ook heb ik gevraagd of ze haar werk belangrijk vond. Ze antwoordde ja want ze vindt het leuk om met andere Staatssecretarissen te praten en met de ministers te regeren over het land.

*Jetta Klijnsma was erg enthousiast over de ideeën die we met de KWR hebben gedaan

Op het einde werd er een MANIFEST uitgedeeld. Daar staan 7 regels in. Een regel is dat we onze wijk en onze eigen toekomst in eigen hand nemen.

* Het Manifest

Er waren 35 kinderen van de KWR. De meeste kwamen uit Lelystad en 2 kinderen uit Amersfoort. Ze waren allemaal heel lief maar ook wel druk. Er waren 3 KinderWijkRaden die allemaal wat te zeggen hadden.

 

Jeugd Persbureau Soesterkwartier

Verslag en foto,s Nova Hofland.

Foto Impressie klik hier.